Persoonlijke ontwikkeling

Naast het ademen en zingen heb ik me laten scholen in o.a. Praktische psychologie van Maja Jeffkins, verliesverwerkingsmodellen van o.a. Elisabeth Kübler Ross, intuïtieve ontwikkeling o.a. bij Sio Maria Majoor, NLP bij LINN Sittard en ben ik gecertificeerd Tipping- coach, opgeleid in Duitsland door Colin Tipping en Hina Fruh.

 

“Op een dag kwam ik tot het inzicht, dat de weg naar bevrijding uit de slachtofferrol niet bestaat uit een verandering op het gebied van de materiële werkelijkheid. Niet eens op het gebied van bewustzijn. Het is veel meer een zaak van leren, hoe je met behulp van je spirituele intelligentie zelf in staat bent om de “energetische knopen” die met de pijnlijke ervaringen uit het verleden verbonden zijn, op te lossen. Het gaat erom blokkades in het fysieke en fijnstoffelijke lichaam te harmoniseren, waartoe je de eigen spirituele intelligentie vraagt zich daarover te ontfermen.

En of je me gelooft of niet: ze doet het…”

Colin Tipping

Download het vergevingswerkblad Download het werkblad "Radicaal vergeven"

Download het vergevingswerkblad Download het "Radicaal zelfvergevings werkblad"

Download het vergevingswerkblad Download het "Radicaal zelfaanvaardings werkblad"

Download het vergevingswerkblad Download de flyer "Vergeving heelt...."

Download het vergevingswerkblad Download "Jill's verhaal"

Download het vergevingswerkblad Download een boekfragment

Klik op het boek voor meer informatie en om mijn ‘lezerspoort hoekje’ te bezoeken.

Colin Tippings methodische benadering van vergeving krijgt steeds meer aandacht. Deze van oorsprong Britse therapeut en trainer komt regelmatig vanuit de VS naar Europa voor lezingen en workshops. Met name in Duitsland vindt zijn aanpak veel navolging. Ook in Nederland en België neemt de belangstelling toe. Jezelf vergeven volgt dezelfde principes als het vergeven van anderen. Wat kunnen we doen met de schuldgevoelens, de schaamte, het verdriet, de afkeer en de boosheid die we soms diep van binnen jegens onszelf voelen? Negeren helpt niet, serieus nemen en accepteren zijn stappen in de goede richting, maar werkelijk jezelf vergeven vraagt om een radicalere benadering. Tipping stippelt een bijzonder originele en uitvoerbare methode uit om tot radicale zelfvergeving te komen. Via eenvoudige overwegingen en oefeningen laat hij de lezer kennis maken met wat er in innerlijk op dit gebied speelt. Daarmee leidt hij de veranderingen in en maakt de weg vrij voor een beslissende transformatie.